PROTESTES AL CARRER
Política 15/06/2011

PSC i PPC fan pinya amb Mas i avalen que la policia faci ús de la força

Unanimitat de tots els grups a l'hora de rebutjar els atacs i coaccions que han sofert diputats de tots els partits per part dels 'indignats'

Agències
2 min

BarcelonaPSC i PPC han fet avui pinya amb el president català, Artur Mas, en la "condemna" de les agressions i coaccions a diputats d'aquest matí per part dels indignats que envolten el Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament, i han avalat que la policia faci ús de la força si és necessari. En roda de premsa al Parlament, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha assegurat que l'intent de boicot per part dels indignats al ple de pressupostos d'avui era una cosa "mai" vista en els 31 anys d'activitat del Parlament després del restabliment de la democràcia. Nadal ha proclamat que "ningú està autoritzat a usar la violència per defensar les seves idees", i ha defensat la "legitimitat" dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana per usar la força si resulta "convenient" per garantir les "llibertats". El cap de l'oposició ha reivindicat la "dignitat" del parlament català i dels seus 135 diputats, ha volgut afirmar els valors "de la llibertat i la democràcia" i ha recordat que precisament avui es compleixen 34 anys de les primeres eleccions després de la dictadura, les legislatives del juny del 1977.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ningú es pot atribuir una representativitat que no té per negar als representants del poble català la seva pròpia representativitat", ha respost Nadal als 'indignats'. Com a prova de l'excepcionalitat de la jornada i de la unitat de tots els partits davant les agressions i coaccions d'aquest matí, Nadal ha declinat fer valoracions sobre si compartia l'operatiu policial desplegat aquest matí per garantir l'accés dels diputats a l'hemicicle. De la seva banda, Sánchez-Camacho ha afirmat que s'han traspassat "les línies vermelles de la democràcia", i ha demanat una actuació "contundent" de la policia per garantir que els diputats puguin sortir sense dificultats del Parc de la Ciutadella.

"Avui és el dia més trist de la meva vida política, parlamentària i com a ciutadana de Catalunya i de la resta d'Espanya", ha etzibat la líder del PP català, que ha mostrat el seu rebuig a qui han volgut "alterar l'estabilitat democràtica" i "coartar les llibertats" dels diputats. "Una societat que té prou maduresa està al costat dels qui garanteixen les nostres llibertats i drets", ha assegurat Sánchez-Camacho en referència a una hipotètica intervenció dels Mossos en les pròximes hores per evitar un Parlament "assetjat". De la seva banda, el president del grup de CiU, Oriol Pujol, ha coincidit amb Artur Mas a denunciar que els indignats pretenien "paralitzar el Parlament" i a subratllar que "la normalitat democràtica no serà torçada per uns pocs".

Tant ICV-EUiA, com ERC i C's, també han coincidit en carregar contra la violència que han utilitzat els 'indignats' i no han volgut entrar en la valoració de l'operatiu policial. Per Herrera, es pot manifestar la indignasció, però "així no", mentre que Joan Puigcercós ha considerat que s'ha superat un límit intolerable.

stats