Política 21/02/2011

El PSC es veu més fort que abans de les primàres de cara a les municipals del 22-M

Els socialistes catalans consideren que la lluita entre Hereu i Tura els ha donat impuls de cara a les municipals. El PSC confia en un canvi de tendència que els faci remuntar unes enquestes que ara com ara són negatives, sobretot a Barcelona

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl PSC fa una valoració positiva de les primàries i creu que n'han sortit reforçat de cara a les municipals de Barcelona. La direcció socialista no fa cap mena d'autocrítica, nega cap desgast, i sosté que Hereu n'ha sortit més legitimat i més reforçat. Per fer aquestes consideracions, el PSC va recuperar la figura del secretari d'organització i cap de campanya José Zaragoza, que va estar apartat de tot el procés electoral de les eleccions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el seu estil contundent, Zaragoza va assegurar que la millor mostra que les primàries del PSC han anat bé és que CiU s'ha posat nerviosa i ha entrat a criticar-les, tant el president, Artur Mas, com el seu "delegat" a Barcelona, Xavier Trias, de qui va dir que està fora de joc, com si li fessin "mandra" les eleccions. Lluny de l'estil conciliador del seu predecessor, Jaume Collboni, va acusar CiU de tenir "urticària" davant els processos de primàries perquè els nacionalistes estan acostumats "a les designacions a dit". "Estem millor que ahir i pitjor que demà", va explicar perquè quedés clar el seu optimisme.

stats