Política 13/07/2013

El PSC defensa que l'acord amb el PSOE és "sense cessions ni concessions"

"En els acords mai hi ha fracassos", diu Balmón, que afegeix que la veu al Congrés ja la tenen a través del coordinador Francesc Vallès

Efe
1 min

MadridEl secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, ha aplaudit aquest acord amb el PSOE per a la creació d'un comitè permanent de coordinació política entre les dues formacions, un pacte que, al seu parer, s'ha aconseguit "sense cessions ni concessions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans després de participar al comitè federal del PSOE, Balmón ha subratllat que l'acord aconseguit en el màxim òrgan del partit entre congressos intenta ampliar l'acció política i parlamentària del PSC d'una forma "simètrica i bilateral" amb el PSOE. "En els acords mai hi ha fracassos, perquè la veu al Congrés dels Diputats ja la tenim a través del nostre coordinador, Francesc Vallès, en els assumptes que afecten de forma singular Catalunya", ha afirmat.

L'acord, segons Balmón, reconeix l'autonomia política de totes dues formacions i permet que el PSC tingui més presència i un "protagonisme singular" que se suma, a més, al document per una reforma federal de la Constitució aprovat el cap de setmana passat a Granada.

Tot i l'esforç del PSC per donar valor a l'acord, el PSOE i el PSC han ajornat la revisió de les seves relacions i han pactat crear un comitè permanent de coordinació política encarregat de fer un seguiment del dia a dia i de la gestió política quotidiana per millorar la cooperació entre els dos partits en l'àmbit orgànic i parlamentari.

Aquesta figura s'ha aprovat per unanimitat al Comitè Federal del PSOE, on finalment no s'ha estudiat la revisió del protocol de relacions, que havia molestat molts 'barons' del partit perquè admetia la possibilitat que els socialistes catalans votessin diferent al Congrés en assumptes d'especial rellevància per a Catalunya.

stats