EL DEBAT SOCIALISTA
Política 10/12/2011

El PSC serà "neutral" en la pugna per liderar PSOE, però admet simpaties per Chacón

El viceprimer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha assegurat que si Chacón decideix competir per la secretaria general del PSOE al congrés de febrer serà una "opció personal" seva

Efe
2 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha admès que la ministra de Defensa en funcions, Carme Chacón, genera "moltes simpaties" al PSC, però ha garantit que l'executiva del partit no es pronunciarà a favor de cap candidat, sinó que serà "neutral" en aquest procés. En declaracions a Efe, Iceta ha assegurat que si Chacón decideix competir per la secretaria general del PSOE al congrés de febrer serà una "opció personal" seva, però que al PSC "no li correspon donar un suport institucional" a ningú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sempre veurem amb bons ulls que un català ocupi llocs de responsabilitat, però el PSC no s'implicarà en una batalla amb altres companys", ha sentenciat Iceta. El PSC està immers en aquests moments en els preparatius del seu XII congrés, que se celebrarà del 16 al 18 de desembre i en què s'ha d'elegir la nova executiva i el substitut de José Montilla en la primera secretaria.

Iceta ha recordat que el PSC, com a partit federat amb el PSOE, "té l'obligació d'entendre's" amb el substitut de José Luis Rodríguez Zapatero en la secretaria general del PSOE. "En aquests moments Carme Chacón ha de reflexionar sobre si creu que pot ser útil per a la renovació que el PSOE necessita, i si pren aquesta decisió segur que tindrà moltes simpaties, però mai un suport institucional del PSC, perquè no li correspon", ha insistit.

Iceta ha recordat que a les primàries entre Joaquín Almunia i Josep Borrell el PSC tampoc va actuar "com un bloc", ja que encara que el dirigent català va recollir un 82 % de suport a les files del PSC, Almunia va recollir-ne un 18 %. "El que pugui fer un militant del PSC en un congrés del PSOE no és necessàriament una opció corporativa del PSC", ha afirmat Iceta.

D'altra banda, ha opinat que els resultats del PSOE han estat "tan negatius" a tot Espanya que no invaliden Chacón per optar a la secretaria general del PSOE.

En qualsevol cas, sí que ha defensat que el nou secretari general del PSOE sigui diputat al Congrés i ha reivindicat un perfil "socialdemòcrata" del PSOE en l'oposició i que col·labori amb el Govern si el PP li allarga la mà per pactar les polítiques

stats