Política 26/02/2016

El PSC defensa que el pacte del PSOE amb C's no implica ni "renúncies" ni "contradiccions"

Els socialistes catalans asseguren que hi ha "acords avançats" amb IU, Compromís i Coalició Canària

Sara González
2 min
Miquel Iceta i Meritxell Batet aquest divendres en l'acte a la seu del PSC.

BarcelonaQuan falten poques hores per tenir sobre la taula el resultat sobre què pensa la militància socialista del pacte del PSOE amb Ciutadans, la direcció del PSC fa esforços per fer públiques les suposades bondats de l'entesa abans que conclogui la consulta. "L'acord no implica cap renúncia als elements essencials que tenim com a socialistes", ha assegurat Meritxell Batet, la número dos de Pedro Sánchez al Congrés, en un acte a la seu del PSC. "No hi trobareu cap contradicció amb el programa electoral socialista", ha afegit el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos dirigents han deixat clar que fins ara l'únic pacte tancat ha estat amb el partit que lidera Albert Rivera, però no descarten que n'hi hagi més en els pròxims dies, amb la qual cosa limiten la consulta a avalar o no l'estratègia negociadora "transversal" que està seguint Pedro Sánchez per intentar ser president i evitar que Mariano Rajoy torni a ser-ho. Amb tot, han assegurat que hi ha "acords avançats" amb IU, Compromís i Coalició Canària i que les converses amb el PNB van "a bon ritme".

Batet ha lamentat que Podem "es negués durant molts dies" a seure a negociar i ha justificat que per aquest motiu s'ha pogut tancar abans un acord amb Ciutadans. "Aquest decalatge en el temps ha fet que el pacte amb Ciutadans maduri abans", ha afegit Iceta, que ha recordat que ell va ser un dels primers dirigents a defensar un pacte simultani del PSOE tant amb Podem com amb Ciutadans un cop va veure que les esquerres no tenien majoria.

En tot cas, Iceta ha subratllat que l'acord amb Ciutadans és només per a la investidura i que els punts inclosos en les 66 pàgines del document segellat per totes dues parts són "compatibles" amb la possibilitat de tancar-ne d'altres amb més formacions mentre no siguin "contradictoris". "La feina ara és seguir negociant", ha insistit el líder del PSC, que s'ha mostrat esperançat en en el fet que Sánchez pugui ser investit en segona votació. Batet ha afegit que l'objectiu de cara als pròxims dies no només serà aconseguir aquesta majoria simple, sinó també garantir que el suport fruit del "diàleg" pugui arribar a ser prou estable per governar quatre anys.

La militància socialista ha començat a votar aquest divendres via telemàtica i podrà fer-ho també demà presencialment fins al vespre.

stats