Política 06/09/2015

Iceta: "Si Mas no és capaç de donar la cara en unes eleccions, no mereix seguir sent president. Fora!"

El líder del PSC demana aturar "l'ofensiva independentista" del 27-S per preparar "la victòria a les generals"

Sara González
2 min
Miquel Iceta i Pedro Sánchez, amb el candidat del PSC a Tarragona / EFE

Tarragona"Si Mas no és capaç de donar la cara en unes eleccions, no mereix seguir sent president de la Generalitat. Fora!". Així de contundent s'ha mostrat el líder del PSC i candidat a les eleccions del 27-S, Miquel Iceta, en un míting a Tarragona al qual ha assistit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Segons el primer secretari, és "absurd i inexplicable" que Artur Mas ocupi el quart lloc a la llista de Junts pel Sí i ha argumentat que va en aquesta posició justament perquè els mateixos que van amb ell en coalició "no el volen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qui vulgui pols, que vagi a l'era", ha insistit Iceta davant de més de 1.500 assistents a l'acte de la gent gran. Iceta ha presentat el 27-S com l'avantsala de l'assalt a la Moncloa. "Fem l'esforç de preparar una gran victòria a les eleccions generals. La millor manera és aturar l'ofensiva independentista del 27-S", ha demanat. I és que si els independentistes guanyen, ha assegurat, "l'embolic seguirà" i acabarà repercutint en més dificultats econòmiques per als catalans.

Conscient que el PP pot tornar a guanyar les eleccions generals, el líder del PSC ha advertit que Rajoy "no ha mogut ni un dit" per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya i que "s'aprofitarà" de la situació per demanar, de nou, una majoria a les urnes. Iceta ha subratllat que la victòria dels populars no es pot permetre, especialment després de la reforma exprés de la llei del Tribunal Constitucional, que implica "posar les institucions al servei partidista". "Només hi ha un partit que pot evitar el govern del PP: el PSOE liderat per Pedro Sánchez", ha proclamat Iceta.

Iceta ha subratllat que cal "un nou acord amb la resta d'Espanya" en el qual Catalunya se senti estimada. "Cal una Espanya diferent que no tingui por de Catalunya, que no la menyspreï i que l'estimi i la reconegui tal com és, perquè la necessita", ha sentenciat.

stats