Política 13/04/2015

Pedro Sánchez serà a Catalunya a finals de setmana per fer costat als candidats metropolitans del PSC

El socialistes catalans no aconsegueixen fer llista en gairebé la meitat de municipis del país, si bé tindrà llistes en mig miler de ciutats i pobles que concentren el 94% de la població

Marc Colomer
1 min

BarcelonaEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, visitarà Catalunya dijous divendres i dissabte per participar en actes de precampanya al costat dels candidats socialistes de Barcelona, Reus, Tarragona, Badalona, Mataró i l'Hospitalet de Llobregat. Vol fer costat així als socialistes catalans que no han aconseguit fer llistes en gairebé la meitat de municipis del país. En alguna d'aquestes ciutats que visitarà Sánchez, la portaveu del PSC, Esther Niubó ha afirmat que participarà en una "assemblea oberta" a la ciutadania, encara per concretar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Consell Nacional del PSC aprovava aquest dissabte 381 llistes i espera arribar-ne a tancar a temps mig miler. Entre les ciutats que encara no tenen llista hi figura Girona, on la crisi interna i les escissions hi han tingut gran impacte. El 2011 van aconseguir fer llistes en el 75% dels municipis, amb 200 llistes més que enguany. La caiguda del número de llistes permet visualitzar l'impacte de les escissions de MES i Avancem especialment en el territori, tenint en compte que els municipis on sí que presentarà candidatura, uns 500, concentren el 94% de la població de Catalunya.

Crítica a la «instrumentalització» sobiranista

En roda de premsa després de la reunió d el'executiva del PSC -en què l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat l'esbroncada que va rebre en l'assemblea general de l'ANC-, Esther Niubó ha criticat la "instrumentalització" que opina que estan fent els partits sobiranistes d eles eleccions municipals. "Que ningú menytingui els ajuntaments" com a garants del benestar de la ciutadania, ha alertat.

stats