Política 19/05/2015

Pedro Sánchez es compromet a Girona a canviar la relació entre Catalunya i Espanya

El líder del PSOE acusa els populars d'haver fracturat l'Estat intentant confrontar "extremenys amb andalusos" i "catalans amb valencians"

Sara González
2 min
Miquel Iceta i Pedro Sánchez, avui abans de participar en un acte de campanya a l'auditori Josep Irla de Girona / EFE

GironaEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha aterrat aquest dimarts a Girona conscient que és una de les ciutats especialment difícils per al PSC a causa de l'auge sobiranista. És per aquest motiu que s'ha compromès, de nou, a impulsar una reforma constitucional que "reconegui un model de relació diferent entre Catalunya i Espanya". De fet, s'ha mostrat convençut que durant aquest 2015 el PP "obrirà les portes a aquesta gran" reforma federal que, segons la seva opinió, necessita l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha acusat els populars i els governs de dretes d'haver "fracturat socialment Espanya" no només amb les seves polítiques, sinó intentant confrontar "extremenys amb andalusos" i "valencians amb catalans". Davant d'aquesta situació, ha reivindicat que la política dels socialistes no té res a veure amb "desintegrar i dividir, sinó amb unir".

El lider del PSOE ha fet una crida a "deixar enrere els desafiaments que separen i divideixen" per afrontar tots plegats la desigualtat i la desocupació que afecta Espanya. Per fer-ho, ha reivindicat que no es "fragmenti" el vot i l'aglutinin els socialistes.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per la seva banda, ha reivindicat el seu partit com el de la "veritat anticipada". Ho ha dit arran que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, hagi dit que no penja l'estelada a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts perquè no és la bandera de tots o que el nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, hagi afirmat que la declaració unilateral d'independència no és el camí més adequat. Dues coses que, ha reivindicat Iceta, ja fa temps que defensen els socialistes.

La candidata socialista del PSC a Girona, Sílvia Paneque, no s'ha estat de reivindicar que "Catalunya serà el que decideixin els catalans" i ha assegurat que tenen "grans motius per trobar pactes d'igual a igual amb Espanya". De fet, ha fet una crida a tornar a la concòrdia tot recordant que el PSC és un partit que pot fer de pont per superar els enfrontaments.

stats