DRET A DECIDIR
Política 19/02/2014

El PSC avisa que la reunió del Pacte pel dret a decidir només genera "més tensió entre governs"

Maurici Lucena acusa Mas de "manipular" els sentiments dels integrants del pacte insistint en una consulta que "no se celebrarà". El PP carrega contra la "intransigència" de Mas

Ara / Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, està convençut que lluny de beneficiar la convocatòria de la consulta, la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir no fa res més que introduir "més tensió i enrocament entre governs". Segons ell, la reunió no ha servit per acostar "ni un mil·límetre" l'exercici del dret a decidir. Lucena, que insisteix a afirmar que els dirigents de CiU i ERC saben que la consulta no se celebrarà el 9 de novembre, ha criticat el president de la Generalitat, Artur Mas, per "manipular" els sentiments de les entitats i partits que integren el Pacte Nacional i a tots els que "genuïnament" se'l creuen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També el PP ha centrat la càrrega política contra el president de la Generalitat, a qui ha acusat de mantenir una posició "intransigent" en contra del diàleg amb el govern espanyol. Diàleg, per cert, que el PP condiciona a la renúncia explícita a la consulta del 9 de novembre. El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha advertit que "amb aquest plantejament, l'única cosa que fa la Generalitat és oferir a les entitats que formen part del Pacte Nacional Pel Dret a Decidir un camí cap a una paret, un camí que és un carreró sense sortida".

"No té solució"

En roda de premsa al Parlament, Millo ha lamentat que el Govern hagi convocat la reunió "per afrontar qüestions que no tenen solució", com és, a criteri seu, el dret a decidir de Catalunya, en lloc de cridar totes les formacions polítiques per abordar la reactivació econòmica. "En lloc de convocar a tothom per solucionar els problemes, en convoquen alguns per generar problemes nous", ha lamentat. Millo ha fet l'enèsima crida al diàleg, i ha lamentat que la reunió d'aquest dimecres hagi estat una "autèntica resignació a no dialogar". El popular s'ha queixat que el Parlament figuri com a entitat en la llista d'assistents al pacte, i ha ironitzat que no li hauria de sorprendre perquè alguns utilitzen la cambra catalana "com a plató i circ mediàtic".

stats