Política 26/06/2013

El PSC creu que les reunions del Pacte Nacional poden acabar formant part d'"un moviment d'agitació política"

Lucena deixa clar que Fabian Mohedano, membre de l'executiva, hi ha assistit com a secretari general del Moviment Laic i Progressista

Acn
2 min
Maurici Lucena, portaveu del grup del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), l'11/06/2013 al Parlament / ACN

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha afirmat que les reunions del Pacte Nacional pel Dret a Decidir poden acabar formant part més "d'un moviment d'agitació política" que "de la política que s'ha de fer sobretot al Parlament". En declaracions a Catalunya Ràdio, Lucena ha dit que quan el procés s'ha discutit "amb llums i taquígrafs", amb una "traducció aritmètica clara", amb el que els ciutadans expressen a les urnes i en actes al Parlament sobre la consulta, el PSC "hi ha sigut, hi és i hi serà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu socialista ha deixat clar que el membre de l'executiva del partit Fabian Mohedano ha assistit a la reunió en qualitat de secretari general del Moviment Laic i Progressista. Lucena ha comentat que el PSC no ha fet acte de presència a la reunió constitutiva del Pacte Nacional pel Dret a Decidir perquè no s'han garantit les condicions "d'estricta neutralitat", ja que considera que cap de les forces polítiques que donen suport a la consulta haurien de dur a terme "actuacions concretes", com la creació del Diplocat o la Seguretat Social Catalana, entre altres ens.

A més, ha criticat el portaveu socialista, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el portaveu del Govern, Francesc Homs, no han respost sobre les "iniciatives i calendaris" del procés, i com a conseqüència, ha afegit, el PSC no està disposat a "donar un xec en blanc".

Lucena ha celebrat que amb tot aquest debat s'hagi arribat a un "punt bo: la clarificació de posicions". "Tenim partits que defensen una independència no se sap ben bé si cap a un xoc de trens o bé opcions com la nostra. Volem una consulta, però al mateix temps que no hi hagi trencadissa amb Espanya, perquè volem reformar Espanya i Catalunya", ha apuntat.

El portaveu socialista també s'ha referit a la presència del membre de l'executiva del partit Fabian Mohedano a la reunió i ha deixat clar que ho ha fet com a secretari general del Moviment Laic i Progressista, i no com a dirigent del partit. Sobre l'assistència de l'exdiputat socialista Ernest Maragall, Lucena ha recordat que va abandonar el partit i que ara defensa posicions "sobiranistes i molt properes a la independència". "És un acte lògic que hagi volgut participar a la reunió", ha assegurat.

stats