POLÍTICA
Política 12/06/2014

Collboni, Ros, Marín i Ballesteros s'autodescarten per liderar el PSC

Tots quatre han explicitat que no tenen intenció de postular-se per a la primera secretaria dels socialistes catalans després de la renúncia de Pere Navarro

Ara / Agències
2 min
Jaume Collboni, alcaldable per Barcelona, és un dels dirigents que reclama canvis profunds al PSC i que s’ha sumat a la petició d’un referèndum sobre la monarquia.

BarcelonaNo han passat ni 24 hores des que Pere Navarro anunciés aquest dimecres que al consell nacional del PSC de diumenge renunciarà a la primera secretaria del partit que tres destacats dirigents de la formació ja s'han autodescartat per al càrrec. Es tracta de l'alcaldable de Barcelona, Jaume Collboni, i els alcaldes de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i de Lleida, Àngel Ros. La rapidesa amb què s'han autodescartat quatre dels noms que han circulat per eventualment substituir Navarro és un reflex de la situació delicada que haurà de gestionar el partit a partir d'ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha argumentat que el seu "compromís al 100 per cen" és ara amb el projecte barceloní, després de guanyar les primàries per encapçalar la llista dels socialistes catalans a les eleccions municipals a Barcelona. Ho ha explicitat en declaracions a Catalunya Ràdio i Rac1, en què ha recordat que la seva principal aspiració ara és assolir l'alcaldia de Barcelona, motiu pel qual va renunciar també a l'escó al Parlament. I aquesta opció "és incompatible amb qualsevol altra labor".

Igualment, Núria Marín -un altre dels noms que havia circulat per substituir Navarro- ha afirmat en declaracions a la premsa al Parlament que no té cap intenció de presentar candidatura al congrés extraordinari que la formació haurà de celebrar en els pròxims mesos.

Lideratge de cara al congrés del PSOE i el 9-N

Josep Fèlix Ballesteros i Àngel Ros s'han refugiat en l'alcaldia de Tarragona i Lleida per rebutjar la seva eventual concurrència al congrés per fer-se amb el lideratge del PSC. "La meva única passió és Tarragona i repetir com a alcalde", ha sentenciat aquest dijous Ballesteros, com Ros, que en declaracions a 'La Mañana' ha deixat clar que la seva prioritat és Lleida: "La meva prioritat és l'Ajuntament de Lleida i no em plantejo presentar-me a primer secretari del PSC".

Això sí, Ballesteros ha demanat celeritat en la celebració del congrés extraordinari per escollir la nova direcció perquè el partit disposi d'un interlocutor que defensi el seu posicionament davant el congrés del PSOE o el 9-N. A més, s'ha mostrat partidari que hi puguin votar "tots els militants". Ballesteros ha considerat que el PSC no ha d'alinear-se "amb el PP i Ciutadans d'una banda" però tampoc amb la CUP i ERC.

stats