Política 21/12/2012

El PSC demana al Parlament que Pere Navarro sigui el cap de l'oposició

Considera que Junqueras no pot ocupar el càrrec perquè és una figura "incompatible" amb garantir "un pacte estable de Govern"

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC ha sol·licitat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que Pere Navarro sigui nomenat cap de l'oposició perquè considera que no és "lícit" ni "compatible" que l'ocupi Oriol Junqueras després de signar "un pacte estable de Govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons els socialistes, que amb un diputat menys que ERC són la tercera força a la cambra, és "lícit" un acord entre dos partits, però no ho és el fet que Junqueras ocupi la institució del cap de l'oposició, perquè considera que és incompatible amb el significat que ha de tenir aquesta figura.

"Quan les forces parlamentàries arriben a acords de pactes de govern, no només assumeixen aquests pactes com a propis, sinó que també assumeixen la seva governabilitat", argumenten a la petició els socialistes. El PSC també insisteix que no hi ha precedents d'un cap d'oposició que hagi garantit l'estabilitat del Govern sense entrar a formar-hi part, i assenyala ERC com a "coautora" del full de ruta del Govern, un paper que, a parer seu, no respon al significat d'un cap d'oposició. "El fet que ERC ocupi el cap de l'oposició desvirtua completament aquesta figura i el sistema parlamentari de 'checks and balances'", diu la petició.

stats