Política 03/12/2012

Navarro deixa clar a Mas durant una reunió que no donarà suport a la seva investidura

El líder del PSC s'ha reunit aquest dilluns matí amb el president de la Generalitat en funcions

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha deixat ben clar al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que el seu partit no donarà suport a la seva investidura. Durant una reunió d'una hora i mitja aquest dilluns, el líder socialista ha exposat a Mas els arguments que impedeixen el seu partit votar a favor. Un dels principals és que el PSC considera que es va incomplir l'acord d'investidura que va signar amb CiU al 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la trobada, Navarro sí s'ha compromès a valorar els pressupostos que presenti el Govern, tot i que ha insistit que són “prioritàries” les propostes en matèria de fiscalitat per incrementar els ingressos que ha defensat durant la campanya. A més, ha subratllat la necessitat de celebrar la cimera anticrisi per donar resposta a les necessitats socials. El primer secretari del PSC també ha avançat al president que el seu grup presentarà una iniciativa al Parlament per reformar la Constitució en un sentit federal i ha insistit que el seu partit està a favor de la celebració d'una consulta "legal i acordada".

Aquest ha estat el primer contacte que han mantingut Mas i Navarro després de les eleccions del 25 de novembre. Inicialment aquesta trobada s'havia de dur a terme el dijous 29 de novembre, però el primer secretari del PSC la va anul·lar al·legant “problemes d'agenda” després que la cita es filtrés a la premsa.

stats