Política 30/07/2014

El PSC retreu a Rajoy que segueixi negant una tercera via tot i la "feblesa actual" de Mas

Maurici Lucena afirma que la reforma federal de la Constitució és "l'opció que prefereixen la majoria dels espanyols"

Ara
2 min

BarcelonaMaurici Lucena, portaveu del grup socialista, ha comentat, sobre la reunió Mas-Rajoy, que el PSC celebra que s'obri "un nou espai de diàleg", atès que fa un any aquest era "molt poc fluït", i ha dit que esperen que tingui continuïtat. Per Lucena, en la trobada d'avui s'ha constatat, d'una banda, "l'incapaçitat del govern espanyol d'oferir solucions al problema polític català". Per l'altra, ha lamentat la falta d'alternatives per part d'el president de la Generalitat que puguin solucionar "l'atzucac" que es troba Catalunya, al no presentar un pla B a la consulta. Ha recordat que Iceta, primer secretari del PSC, va plantejar una pregunta alternativa de la consulta que entenen que facilitaria el diàleg i el pacte amb el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha constatat que, segons tal com informa l'enquesta que publicava avui el diari El País, la majoria d'espanyols veuen "amb molt bons" ulls la reforma de la constitució per una via federal.El portaveu dels socialistes ha reiterat que l'immobilisme per part de l'executiu espanyol és conseqüència de la "sensació de "feblesa actual" del president Mas, però ha assegurat que "és una mala opció". Ha afegit que "faria malament Rajoy d'interpretar la debilitat de CiU arran de la confessió de Pujol amb una "equiparació que a Catalunya el problema ha desaparegut".

Lucena ha vist positivament la presentació de Mas a Rajoy del document amb 23 propostes diferents que la consulta del 9-N, del que ha dit que "són compartides amb el PSC". Ha reconegut que avui ha estat bona oportunitat per traslladar-li temes relatius a infraestructures, llei d'eduació, etc. "En aquestes reivindicacions -ha afirmat- sempre tindran els socialistes al seu costat". Ha lamentat, però, que no s'hagin abordat abans ja que "molts d'ells, a hores d'ara, ja podrien estar resolts".

Sobre la reunió, ha afegit que hagués estat una bona opció, per part del president Mas, haver reunit als partits polítics favorables a la consulta per preparar la reunió "ateses les novetats dels darrers dies", i fer visualitzar de manera clara a Rajoy, així, que "el problema excedeix a una sola persona".

stats