Política 17/10/2012

El PSC de Rubí demanarà al ple condemnar els tuits del regidor del PP que vinculaven Mas amb el nazisme

CiU demana que Jonatan Cobo dimiteixi, ja que considera que "la gravetat del cas no fa admissible una simple disculpa del regidor a través de les xarxes socials"

Acn
2 min
La imatge retocada del president de la Generalitat vestit com un oficial nazi

RubíEl PSC de Rubí presentarà al ple municipal una moció per condemnar les publicacions que va fer aquest dimarts el regidor del PP, Jonatan Cobo, al seu compte de Twitter. Cobo va penjar un fotomuntatge d'Artur Mas vestit amb l'uniforme de les SS i va fer diversos comentaris on comparava el nacionalisme català amb el nazisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes, que governen l'Ajuntament en coalició amb ERC, ha condemnat "de forma rotunda" aquests tuits en un comunicat i ha demanat la dimissió del regidor si no hi ha una "rectificació pública". El comunicat del PSC assegura que "les afirmacions i les polèmiques d'aquest tipus no ajuden a generar la confiança de la societat envers la política, cosa que en moments com l'actual resulta del tot necessària".

L'alcaldessa, Carme Garcia (PSC), ha assegurat a la web municipal que aquestes publicacions "no són adequades ni admissibles en un càrrec electe dins d'un estat de dret i democràtic".

CiU també ha anunciat que demanarà al ple que reprovi l'actuació del regidor Cobo. De fet, la federació demana la dimissió de Jonatan Cobo, en un comunicat a la web de la secció local, per "insultar el president Artur Mas i fer una impròpia utilització d'un drama històric com l'holocaust del poble jueu". Segons CiU, "la gravetat del cas no fa admissible una simple disculpa del regidor a través de les xarxes socials" i afegeixen que "si el senyor Cobo no té la decència de dimitir, considerem que hauria de ser expulsat del seu partit". CiU acaba el comunicat anunciant que demanaran al ple de l'Ajuntament que reprovi l'actuació del regidor.

El mateix regidor va disculpar-se lacònicament a través de la xarxa amb un tuit que deia: "Demano perdó per si he ferit sensibilitats. Seguiré lluitant perquè tots ens puguem expressar en llibertat". El tuit amb el fotomuntatge va ser esborrat.

stats