Política 25/02/2015

El PSC diu que la decisió del TC demostra que les "posicions enfrontades" de Rajoy i Mas porten "al fracàs"

El diputat socialista al Congrés Joan Rangel assegura que "la política ha de triomfar a través de la negociació i el pacte"

Acn
2 min

MadridEl diputat del PSC al Congrés Joan Rangel ha afirmat que la sentència del Tribunal Constitucional contra la Llei de consultes demostra que les "posicions enfrontades" dels governs de l'Estat i de Catalunya només "porten a un fracàs darrere un altre". "Els interlocutors han fracassat reiteradament, un per l'immobilisme i l'altre per la fugida endavant a què porta tot el país i que no porta res de bo", ha dit Rangel. El diputat del PSC ha assegurat que la política ha de triomfar "a través de la negociació i el pacte" i ha recordat que el PSC va donar suport a la Llei recordant que no es podia utilitzar per al 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Rangel, la sentència del TC el que fa és evitar que es puguin fer referèndums encoberts però sí que permet que es facin determinades consultes "en l'àmbit de les competències de la Generalitat", i per tant "dóna la raó" al PSC quan va dir "que s'estava fent una llei amb una finalitat que no era la prevista inicialment sinó que es volia portar molt més enllà".

D'aquesta manera, segons Rangel, "el TC en definitiva el que posa de manifest és que s'ha utilitzat un instrument que pot ser bo per a un tipus de consultes que pot fer la Generalitat, però que no és bo per fer el que ha d'estar articulat a través d'0una altra norma: referèndums amb caràcter general".

En tot cas, segons el socialista, tot plegat posa de manifest que "el conflicte existeix" i "només se solucionarà a través d'interlocutors vàlids", i "ni l'immobilisme ni la fugida endavant porta a res". "La política ha de triomfar a través de la negociació i el pacte", ha dit.

Rangel ha recordat que el PSC va votar a favor de la norma sempre argumentant que s'havia de fer servir per al que estava creada i ja va advertir que les intencions de la Generalitat "anaven molt més enllà de la Llei". Segons ha afirmat, el "responsable" d'aquesta situació és "qui ha volgut utilitzar la Llei per a altres coses".

stats