Política 25/01/2013

El PSC demana a Manuel Bustos que torni a fer les funcions d'alcalde

La Federació del Vallès Sud i l'executiva de Sabadell asseguren que estan convençudes de la innocència de l'alcalde i el seu equip

Acn
2 min
L'alcalde  de Sabadell, Manuel Bustos.

SabadellLes executives del Vallès Sud i de Sabadell del PSC demanen a Manuel Bustos que torni a ser alcalde de la ciutat "immediatament". Les dues organitzacions confien en la innocència de Manuel Bustos, i dels regidors i càrrecs de confiança imputats en el cas Mercuri. En aquest sentit, recalquen que ni l'alcalde ni cap treballador de l'Ajuntament està imputat per un delicte de suborn. De la mateixa manera, la federació i l'executiva local avisen que tenen "documentació suficient" per demostrar la innocència de tots els imputats de l'Ajuntament en la resta de delictes. Bustos va nomenar alcalde accidental Joan Carles Sánchez el 4 de desembre arran de l'operació Mercuri.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde accidental i membre de l'executiva comarcal, Joan Carles Sánchez, ha explicat que "no hi ha cap prova real i fefaent que porti a pensar que la innocència de l'alcalde pugui estar en entredit". En aquest sentit, ha explicat que, "a partir de la informació que hi ha a dia d'avui del sumari", ni Manuel Bustos ni cap treballador de l'Ajuntament està imputat per delictes de suborn. Sánchez també ha assegurat que tenen prou documentació per explicar i demostrar la innocència de Bustos i de la resta de regidors i càrrecs de confiança imputats davant el jutge.

Per tot plegat, ha fet públic que la federació del Vallès Sud i l'agrupació de Sabadell han demanat a Manuel Bustos que "torni a exercir l'alcaldia en plenes facultats i responsabilitats." El decret d'alcaldia accidental acaba el 7 de febrer. Tot i així, Bustos pot tornar a fer les funcions d'alcalde immediatament.

Amenaça de moció de censura

Joan Carles Sánchez ha fet la roda de premsa acompanyat pels regidors Ramon Burgués i Montserrat Capdevila. Hores abans, l'oposició en bloc havia amenaçat de fer una moció de censura en cas que Bustos torni a ser alcalde. Preguntats per aquesta possibilitat, Montserrat Capdevila ha dit que no diran "què i què no ha de fer l'oposició" i ha afegit que l'actitud de la resta de grups es basa en "crispar" i "coartar" el govern municipal.

En aquest sentit, Capdevila ha demanat al grup de CiU que faci cas de les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas. Després ha mostrat a la premsa el tall de veu en què el president afirmava en una entrevista a 8TV que "la imputació no és la culpabilitat, la imputació és un indici, que pot ser ferm o no [...] i que donen a la persona imputada la possibilitat de defensar-se.

Joan Carles Sánchez, d'altra banda, ha donat a entendre que l'alcalde Manuel Bustos no complirà amb la moció aprovada al ple de desembre en què "s'instava" a destituir tots els regidors i càrrecs imputats, com així ho demana l'oposició. L'alcalde accidental ha afirmat que fer-ho "seria una condemna social que no correspon a la informació que tenim a dia d'avui". Tot i així, ha afegit que "si en algun cas es demostrés que regidors i càrrecs han fet alguna cosa mal feta, aleshores recauria el pes de la llei". "Només faltaria", ha etzibat.

stats