Política 04/06/2018

El PSC vol que Sánchez també incorpori Batet com a ministra

Els socialistes catalans no consideren que Borrell representi la quota que correspon al partit

Marc Toro
1 min
Miquel Iceta i Meritxell Batet en l’acte d’ahir a la seu del PSC.

BarcelonaJosep Borrell s'ha convertit aquest dilluns en la primera incorporació catalana al govern de Pedro Sánchez, però podria no ser l'única amb carnet del PSC. Els socialistes catalans aposten perquè el nou president espanyol també compti amb Meritxell Batet com a ministra al seu executiu. Segons han explicat diverses fonts socialistes a l'ARA, el nom de l'actual portaveu adjunta del PSOE al Congrés és el que l'executiva de Miquel Iceta ha defensat des del primer moment com la seva representant al govern espanyol. El PSC no considera que Borrell representi la quota que correspon al partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Batet és secretària d'impuls federal a l'executiva del PSC, va ser candidata del partit a les eleccions espanyoles del 26-J i el 20-D, on anava com a número dos de Pedro Sánchez a la llista dels socialistes per Madrid. És, a més, un dels noms que més ha sonat en les travesses per entrar al nou govern espanyol. Es dona la circumstància que la portaveu adjunta del PSOE al Congrés va defensar divendres que el govern espanyol aixequés el control de les finances catalanes després del 155. Una opinió que, tal com s'ha comprovat aquest dilluns, era personal.

Pel que fa a altres candidats a ministre del PSC, Iceta ha deixat molt clar aquest migdia que les "especulacions" sobre la seva entrada al govern espanyol són, únicament, "especulacions". Deixant clar que correspon a Pedro Sánchez formar el seu executiu, no s'ha volgut descartar perquè "és molt lleig", si bé tampoc ha donat a entendre que pugui ocupar un càrrec a Madrid, una possibilitat que fonts socialistes veuen llunyana.

stats