CONSULTA
Política 23/01/2014

El PSC de Terrassa dóna suport al Parlament perquè faci la consulta

Els socialistes egarencs creuen que Catalunya es podria haver "estalviat" la petició del traspàs de competències

Acn
2 min

TerrassaEl PSC de Terrassa presentarà al ple de l'Ajuntament una proposta de resolució de suport i compromís amb el Parlament de Catalunya perquè faci realitat la consulta. Demanen que sigui legal i acordada i opinen que la petició al Congrés pel traspàs de competències per convocar referèndums és innecessària: "El 150.2 és legal, però no acordat. I si no està acordat, no és legal. Ens podríem haver estalviat aquest viatge", afirma el portaveu socialista Amadeu Aguado. En aquest sentit, explica que les discrepàncies internes dels darrers dies fan referència a només "un tram" del procés i reivindica el compromís dels socialistes amb la consulta, així com la "pluralitat" del partit en els aspectes nacionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text que presentarà el PSC de Terrassa a l'aprovació del ple municipal posa sobre la taula les "ànsies d'autogovern" de bona part dels catalans davant determinats comportaments del govern espanyol, com el recurs contra l'Estatut, el dèficit fiscal o la manca de sensibilitat per la llengua i la cultura catalanes.

El portaveu dels socialistes egarencs, Amadeu Aguado, creu que l'actitud del PP és comparable a la de la dictadura franquista en el sentit que intenta "dividir" el poble de Catalunya i les esquerres catalanes: "La dictadura ja va utilitzar els moviments migratoris per descafeïnar, desligitimar i intoxicar la identitat catalana i l'efecte va ser a la inversa".

Compromís amb la consulta

És així com el portaveu socialista vol reivindicar la catalanitat del partit i el seu compromís amb la consulta, sempre que sigui legal i acordada. Aguado resta importància a les discrepàncies internes del partit que a nivell nacional han marcat l'agenda política dels darrers dies i explica que l'única discrepància és en "un tram" del procés.

"Allò que manifesta el partit és en el marc de la legalitat i el 150.2 és legal, però no acordat. I si no està acordat no és legal. Ens podríem haver estalviat aquest viatge", ha explicat per justificar la posició del partit al Parlament de Catalunya. Sobre la votació dels tres diputats díscols ha comentat que "la centralitat política del partit permet aquests matisos".

Aguado recorda que "la força del partit està basada en l'aspecte social i en la diversitat i pluralitat en els aspectes nacionals" i que tot i que "ningú pot negar catalanitat del PSC, l'aposta majoritària és el federalisme".

stats