Publicitat
Publicitat

Tura: "Catalunya vol i necessita instruments d'Estat"

L'exconsellera inaugura les jornades de la Fundació Campalans criticant el silenci dels progressistes espanyols davant els atacs a l'autogovern de Catalunya

L'exconsellera Montserrat Tura ha obert les jornades de la Fundació Rafel de Campalans sobre 'Autogovern, federalisme i dret a decidir' afirmant que Catalunya "vol i necessita instruments d'Estat" perquè Espanya ha deixat de defensar-la com a nació diferenciada. Tura ha recordat l'enquesta del CEO d'aquesta setmana per demanar al PSC que no eviti el debat sobre el dret a decidir, ja que és una demanda "majoritària" al si de la societat catalana i en tot cas el que s'ha de fer és "estudiar mecanismes per abordar aquesta demanda".

L'actual deriva homogeneïtzadora de l'Estat fa que, segons Tura, a Catalunya hi hagi una "decepció" que alimenta el sobiranisme i que tard o d'hora caldrà "verificar" la seva força amb el dret a decidir. Pel que fa al PSC, ha lamentat que la "lleialtat" dels socialistes catalans envers el projecte federal espanyol només ha estat corresposta amb "molta incomprensió i molt immobilisme". Tura ha criticat directament els progressistes espanyols perquè "no han fet sentir la seva veu" davant els intents homogeneïtzadors de l'Estat.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT