Política 12/09/2015

El PSC demana a TV3 que retransmeti la Festa de la Rosa per compensar l'emissió de la Via Lliure

Els socialistes i Catalunya Sí que es Pot recorren a la Junta Electoral l'oferta de la CCMA d'entrevistar els candidats de les formacions que no van participar en la mobilització de la Diada

Ara / Acn
2 min
Pedro Sánchez, Miquel Iceta i als socialistes a la Festa de la Rosa a Gavà / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEl PSC ha demanat a TV3 que retransmeti la Festa de la Rosa de Gavà, el 20 de setembre, una de les cites més multitudinàries de la militància socialista, com a mesura compensatòria per haver cobert aquest divendres la Via Lliure. Igual que els altres quatre partits que no van participar en la mobilització de la Diada –Catalunya Sí que es Pot, Unió, el PP i Ciutadans–, els socialistes ha rebutjat l'oferta de TV3 d'emetre un espai d'entrevistes als candidats aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que el partit liderat per Miquel Iceta ha recorregut a la Junta Electoral Provincial el que considera una decisió "unilateral" de la CCMA. En el seu recurs, el PSC entén que l'espai d'entrevistes no és "ni proporcional, ni ajustat als principis d'igualtat dels partits, ni objectiu", i critica la "celeritat esbalaïdora" amb què s'ha ofert aquest format així com el temps de 30 minuts de l'entrevista i la data, el 13 de setembre.

També ha presentat un recurs la candidatura de Catalunya Sí que es Pot, on es critica que l'entrevista en cap cas tindrà la mateixa difusió prèvia que la retransmissió de la Via Lliure i que la CCMA no té en compte que el candidat té una agenda tancada. La candidatura que encapçala Lluís Rabell també recorda que hi ha actes de campanya propis que podrien ser difosos per la Corporació.

La CCMA ha anunciat avui que, tot i la negativa de les formacions no independentistes, manté l'especial informatiu d'aquest diumenge. D'aquesta manera, la Corporació pretén donar compliment a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), que dijous va anunciar que permetia que TV3 i Catalunya Ràdio cobrissin la Via Lliure però, a la vegada, obligava els mitjans públics a "compensar" les forces polítiques que no s'hi van adherir.

stats