Política 02/09/2019

El PSC avisa que si Torra aposta per la "confrontació" no col·laboraran en l'aprovació dels pressupostos

Miquel Iceta creu que el president hauria de convocar eleccions si no aconsegueix tirar endavant els comptes

Mireia Esteve
1 min
El PSC avisa que si Torra aposta per la "confrontació", no col·laboraran en l'aprovació dels pressupostos

BarcelonaEl PSC allunya el seu eventual suport als pressupostos del Govern per al 2020. El primer secretari del partit, Miquel Iceta, considera que el rumb que ha emprès l'executiu que capitaneja Quim Torra complica la seva col·laboració amb els comptes de l'any que ve. "Si el Govern aposta per la confrontació, nosaltres no podem col·laborar-hi", ha avisat Iceta en roda de premsa. Si l'executiu català no aconsegueix tirar endavant els comptes, Iceta creu que Quim Torra hauria de convocar eleccions perquè el Govern "no té la solidesa suficient".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista català, però, vol esperar al debat de política general perquè Torra fixi "l'orientació" del Govern. "En funció de l'orientació del Govern, farà més difícil o més fàcil la col·laboració pressupostària", ha afirmat Iceta. De tota manera, els socialistes es reuniran amb l'executiu català aquesta setmana en una reunió de caràcter tècnic: "Si ens criden, hi anirem".

La posició del PSC difereix de la que va expressar el mateix Iceta aquest mes de juliol al Parlament, quan va mostrar-se disposat a parlar dels comptes del 2020, sempre que el Govern presentés un projecte. De fet, aquest dilluns el líder socialista ha tornat a insistir que l'executiu català "compleixi amb les seves obligacions" i presenti un projecte de pressupostos al Parlament. Ara bé, Iceta veu lluny donar el seu aval als comptes: "És el Govern qui ha canviat de posicionament".

stats