Política 12/03/2012

El PSC recomana als ajuntaments on governa que ajornin els plens del 29-M

Els socialistes també han suggerit al Parlament que suspengui el ple del dia de la vaga general per evitar incidents. ICV també reclama suspendre l'activitat a la cambra catalana i al Congrés

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl PSC no vol que la vaga general del 29 de març converteixi en una diada plena d'incidents i per això proposa que els ajuntaments i el Parlament suspenguin la seva activitat. De moment, els socialistes han donat instruccions als consistoris on governen que ajornin el ple si el tenen previst per aquell dia i el mateix han fet a la mesa de la cambra catalana. En la retina de molts parlamentaris, encara hi ha el record de la protesta del 15-M, que va acabar amb el bloqueig del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Jaume Collboni, portaveu del PSC, es tracta d'una mesura de "prudència", que no significa donar suport a la vaga, sinó simplement que la protesta pugui transcórrer amb el màxim d'ordre i tranquil·litat. Els socialistes creuen que aquesta és la vaga "prevista" per Rajoy i han fet una crida al diàleg entre govern i sindicats per evitar-la.

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, també ha anunciat aquest matí que el seu partit ha demanat a la Junta de portaveus del Parlament que traslladi el Ple previst pel 29 de març als dies 28 i 30 per "garantir el dret a fer vaga". Els ecosocialistes faran la mateixa petició al Congrés dels diputats.

stats