Política 26/05/2014

El PSC perd pistonada també a l'àrea metropolitana

Els socialistes catalans cauen a tercera força a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona

Sara González
1 min
L'executiva del PSC reunida aquest dilluns, l'endemà de les eleccions europees del 25-M / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa patacada electoral del PSC ha estat més gran de la que s'esperava. Si es comparen amb els resultats obtinguts l'any 2009 i havent perdut la meitat dels vots, ha passat a ser de la primera a la tercera força a les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida. Un cop dur tenint en compte que encara governen la capital tarragonina i lleidatana. Però la davallada és tan sonada que, tot i aguantar en alguns dels seus principals bastions, han perdut molta musculatura a l'àrea metropolitana, on ERC i ICV, juntament amb altres forces han fet forat. Més del que esperaven.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barcelona és el cas més flagrant. Ahir els socialistes veien com es consolidaven al quart lloc del rànquing electoral a la ciutat que van governar durant 32 anys. Sí van aconseguir mantenir-se primers a ciutats com Cornellà -on governa el secretari d'Acció Política del partit, Antoni Balmón-, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Gavà. Amb tot, en algunes d'elles ha perdut fins a la meitat dels seus vots. A més, els socialistes catalans van haver d'encaixar com perdien a Sabadell i Terrassa, on ERC els va arrabassar la seva tradicional supremacia.

Amb aquests resultats sobre la taula i a un any d'unes municipals que es preveuen més que difícils, el PSC es reuneix aquest dilluns del matí per encarar "la reflexió" que va prometre ahir Pere Navarro i una remodelació de l'executiva que ja es dóna per feta.

stats