CAP AL 25-N
Política 15/11/2012

El PSC es desmarca d'una imatge que caricaturitza Mas com el Hitler d''El gran dictador'

La imatge polèmica, que ja ha estat retirada, l'havia penjat un afiliat de les joventuts socialistes al perfil de Facebook del partit a Mont-roig del Camp

Ara / Acn
2 min
La caricatura, que ha estat retirada

TarragonaLes sortides de to, en campanya, acaben girant-se en contra de qui les protagonitza. Aquest dimecres C's forçava la dimissió de la responsable de xarxes socials de Vila-seca per haver atiat el boicot contra els productes catalans des de la pàgina de Facebook de la formació al municipi. I aquest dijous la federació del PSC a Tarragona s'ha hagut de desmarcar de la publicació, dimecres, d'una fotografia al perfil de Facebook del partit a Mont-roig del Camp (Baix Camp) que caricaturitza el president, Artur Mas, com el personatge de Hitler a la pel·lícula 'El gran dictador', interpretat per Charles Chaplin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del partit han assegurat a l'ACN que la imatge l'havia penjat un afiliat a les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC), i que el partit, quan se n'ha assabentat, n'ha demanat la retirada immediata i s'ha desvinculat del que consideren una acció "a títol individual". En el mateix perfil de Facebook, ara hi ha un text assegurant que la imatge s'ha retirat "a petició d'una persona que s'ha sentit molesta".

Perfil no oficial

Segons han explicat fonts del partit, el mateix primer secretari de la federació al Camp de Tarragona i candidat el 25-N, Xavier Sabaté, s'ha posat en contacte amb el màxim dirigent de les JSC a Catalunya, Ivan Martínez, per demanar-li que parlés amb aquest afiliat i que retirés "immediatament" aquesta imatge. El partit ha deixat clar que aquest perfil de Facebook no és "oficial", tot i que hi surt el logo del PSC i el nom 'PSC Mont-roig-Miami'. Les mateixes fonts no han aclarit si es prendran mesures contra aquest afiliat. Aquest dijous al matí, s'ha retirat la imatge i s'ha penjat un text, en castellà, en què s'explica que la caricatura volia ser "una paròdia de la paròdia" de la pel·lícula 'El gran dictador', interpretada per Chaplin. En l'escrit s'explica que la "paròdia" es feia en "dret de l'exercici de l'opinió política" i s'afegia que confien que "ningú negui als administradors d'aquesta pàgina" el dret esmentat.

stats