Política 15/05/2013

El PSC vota a favor de deixar de fer servir el català com a llengua prioritària de l'administració pública

Els socialistes i el PP donen suport a una resolució de C's per acatar les sentències del TSJC contra els reglaments d'usos lingüístics de les diputacions de Lleida i Girona

Ara
2 min
UN NOU TEST PER A NAVARRO El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, i el primer secretari, Pere Navarro, durant un ple del Parlament.  El consell nacional d'aquest dissabte serà per a Navarro un nou test per determinar si és capaç de reconduir la tensió  al partit i evitar una fractura que cada vegada qualla més al PSC.

BarcelonaEl PSC ha protagonitzat aquest dimecres un gir entorn la seva política de defensa de la llengua catalana que havia protagonitzat fins ara. O almenys així ho sembla, després que en la comissió d'afers institucionals del Parlament ha votat a favor d'una resolució de Ciutadans que cridava a acatar les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·laven els reglaments d'usos lingüístics de les diputacions de Lleida i Girona que situaven el català com a llengua preferent de l'administració. La resolució de Ciutadans reclamava també "aplicar els criteris establerts en les mateixes [sentències del TSJC] en totes les administracions públiques catalanes" o, el que és el mateix, que el català deixés de ser preferent en totes aquestes administracions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC, a més, ha anunciat el seu vot a favor de la proposta, però no n'ha argumentat els motius, cosa que ha sorprès la resta de grups. De fet, quan van fer-se públiques les sentències, els socialistes s'hi van oposar i van fer front comú amb CiU i ERC per esgotar la via legal.

La resolució, però, ha estat rebutjada amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, que han superat els del PSC, PP i C's. En aquell moment hi havia Jaume Collboni, Núria Parlon i Marina Geli com a representants socialistes a la comissió.

--------------------------

**Una hora i mitja després de publicar-se aquesta notícia, i arran de la polèmica que s'ha generat, el PSC ha anunciat havia votat a favor de la moció de C's per un "error". Ho ha dit en declaracions a l'ARA i en un tuit fet amb el compte oficial del partit a Twitter.

stats