POLÍTICA
Política 25/04/2013

El PSC se suma a la comissió parlamentària pel dret a decidir, però es resisteix al pacte nacional

Amb la suma del PSC i la CUP, s'eixampla fins als 107 diputats la majoria parlamentària partidària de l'exercici de l'autodeterminació

M.colomer / M.toro
1 min
EL GIR DEL PSC I LA INQUIETUD D'ICV I LA CUP MATISEN LA POSICIÓ DE CIU I ERC
 Pere Navarro, que a la foto passa per davant d'Artur Mas i Oriol Junqueras en una de les sessions del debat d'investidura, ha fet un gir. Després de dir que s'abstindria de manera sistemàtica sobre el dret a decidir perquè CiU i ERC el privatitzaven en el seu acord, ara està disposat a debatre totes les propostes i a decidir després el seu vot. Però no farà res "il·legal".

BarcelonaEl PSC signarà finalment, amb CiU, ERC, ICV-EUiA, la proposta de constitució de la comissió parlamentària d'estudi del dret a decidir. Així ho ha decidit aquest migdia la cúpula de la formació, segons han confirmat fonts socialistes a l'ARA. Els socialistes, que d'aquesta forma eviten una nova fractura interna, de moment es resisteixen al pacte nacional pel dret a decidir, òrgan extraparlamentari que ha de sumar agents civils, socials i econòmics al procés d'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el PSC limita per ara la seva participació al procés en el marc parlamentari, i segons les mateixes fonts, en funció de com avancin els treballs i l'actitud que percebin de la resta de grups, decidiran si també participen d'un pacte nacional que CiU i ERC ja han decidit que tirarà endavant en qualsevol dels casos.

Majoria més àmplia

Amb la signatura del PSC a la comissió parlamentària, es manté i s'eixampla fins als 107 diputats la clara majoria parlamentària per l'autodeterminació que ja es va visualitzar el febrer en la resolució per instar al Govern a dialogar amb l'Estat per mirar d'acordar la convocatòria d'una consulta.

stats