POLÍTICA

El PSC se suma a la comissió parlamentària pel dret a decidir, però es resisteix al pacte nacional

Amb la suma del PSC i la CUP, s'eixampla fins als 107 diputats la majoria parlamentària partidària de l'exercici de l'autodeterminació

El PSC signarà finalment, amb CiU, ERC, ICV-EUiA, la proposta de constitució de la comissió parlamentària d'estudi del dret a decidir. Així ho ha decidit aquest migdia la cúpula de la formació, segons han confirmat fonts socialistes a l'ARA. Els socialistes, que d'aquesta forma eviten una nova fractura interna, de moment es resisteixen al pacte nacional pel dret a decidir, òrgan extraparlamentari que ha de sumar agents civils, socials i econòmics al procés d'autodeterminació.

Així, el PSC limita per ara la seva participació al procés en el marc parlamentari, i segons les mateixes fonts, en funció de com avancin els treballs i l'actitud que percebin de la resta de grups, decidiran si també participen d'un pacte nacional que CiU i ERC ja han decidit que tirarà endavant en qualsevol dels casos.

Majoria més àmplia

Amb la signatura del PSC a la comissió parlamentària, es manté i s'eixampla fins als 107 diputats la clara majoria parlamentària per l'autodeterminació que ja es va visualitzar el febrer en la resolució per instar al Govern a dialogar amb l'Estat per mirar d'acordar la convocatòria d'una consulta.

Més continguts de