Política 06/05/2013

El PSC troba "totalment fora de lloc" la carta de Chacón contra la cimera pel dret a decidir

Maurici Lucena diu que la missiva "constata" que l'exministra "va a la seva" i "no reforça el projecte del PSC" i Collboni constata que arriba en un moment "molt inoportú"

Ara
2 min
UN NOU TEST PER A NAVARRO El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, i el primer secretari, Pere Navarro, durant un ple del Parlament.  El consell nacional d'aquest dissabte serà per a Navarro un nou test per determinar si és capaç de reconduir la tensió  al partit i evitar una fractura que cada vegada qualla més al PSC.

BarcelonaDures crítiques des de la direcció del PSC a la seva cap de llista al Congrés, Carme Chacón. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el portaveu dels socialistes catalans al Parlament, Maurici Lucena, ha qualificat la carta de Chacón contra la cimera pel dret a decidir de "totalment fora de lloc" i "molt insatisfactòria". Lucena ha assegurat que la direcció del PSC s'ha pres la missiva "amb sorpresa", perquè no estaven al corrent de la seva publicació, i ha remarcat que no ha sigut "gens agradable prendre-se-la per esmorzar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Lucena, la missiva "constata" que la cap de llista dels socialistes catalans al Congrés "va a la seva" i "massa sovint pren decisions que no van en la línia de reforçar el projecte del PSC".

En un to similar, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que la carta de Chacón arriba en un moment "molt inoportú" perquè considera que "afavoreix molt poc" la interlocució de Navarro a la cimera pel dret a decidir. A la trobada, el líder del PSC defensarà "diàleg i grans acords" per treure el país de la recessió.

Collboni ha assegurat que el primer secretari va tenir constància de la carta de Chacón a través dels mitjans de comunicació. El portaveu ha respost que el que està fent el PSC és defensar i donar compliment al que es va aprovar democràticament i per àmplia majoria al consell nacional del partit. "Posem al davant tot això al marge de posicionaments personals", ha dit.

El partit considera que es tracta d'una "discrepància" de Chacón amb la majoria del partit i, tot i que ha recordat que les opinions s'han d'expressar als òrgans de direcció del partit, no considera que s'hagin de prendre mesures més dràstiques. "No crec que ningú hagi de marxar d'un partit perquè discrepa d'un punt", ha dit Collboni.

L'exministra de Defensa Carme Chacón va tornar a entrar en escena aquest diumenge amb una carta, filtrada als diaris 'El Mundo' i 'El Periódico', dirigida explícitament al primer secretari del PSC, Pere Navarro. En la carta, Chacón torna a recordar el seu rebuig absolut a preguntar als catalans sobre el seu futur, remarca que "el projecte d'Artur Mas enfronta els aturats catalans amb aturats gallecs, extremenys i andalusos" i assegura que no es pot imaginar "un projecte reaccionari més oposat als principis i valors del socialisme".

stats