Política 29/06/2015

PSC s'obre a pactes de programa i a posteriori amb ICV i Podem

La portaveu dels socialistes, Esther Niubó, però, ha descartat que el partit renunciï a les seves sigles

Efe
1 min
La portaveu del PSC, Esther Niubó, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu del PSC, Esther Niubó, ha descartat que el PSC renunciï a les seves sigles a les eleccions del 27-S, però ha assegurat que el partit està obert a "acords de programa" o "pactes a posteriori" amb plataformes d'esquerra, com la que preparen partits com Podem i ICV-EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No serem el fre a una alternativa d'esquerres a Catalunya", ha recalcat en roda de premsa, on ha defensat que les alternatives progressistes han de guanyar "el màxim pes possible" a la tardor. Niubó ha reivindicat el "llegat" dels dos governs que van liderar els socialistes a Catalunya, el tripartit amb ERC i ICV-EUiA, i ha assegurat que la gestió de les dues legislatures de CiU "els fa encara més bons".

Així, ha defensat que el PSC té un "projecte autònom lluny de populismes", capaç de desencallar el conflicte entre l'Estat i la Generalitat, que veu "enquistat" per culpa de l'"immobilisme" de Mariano Rajoy i el "relat independentista" d'Artur Mas. D'altra banda, la socialista ha recordat que el PSC està immers en un procés de primàries i que demà acaba el termini perquè els precandidats lliurin els seus avals.

stats