Política 25/11/2011

Els tres candidats a la primera secretaria de PSC rebutgen la proposta unitària d'Iceta

Àngel Ros creu que anar junts no és l'objectiu, Pere Navarro assegura que "cal un canvi" i Joan Ignasi Elena vol arribar amb la seva candidatura "fins al final"

Ara
2 min

BarcelonaLa proposta de Miquel Iceta de presentar-se com a primer secretari del PSC amb la condició de formar una llista única integradora al Congrés del partit no ha convençut als altres tres candidats. Àngel Ros, Pere Navarro i Joan Ignasi Elena han rebutjat aquesta proposta i prefereixen un debat que permeti el canvi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'una banda, l'actual alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que "no podem donar la sensació que aquest Congrés del PSC es cuina prèviament", i ha afegit que això és el que busca Iceta. Navarro creu que en el procés previ al Congrés, que tindrà lloc els dies 16, 17, 18 de desembre, es veurà si hi ha acostament de posicions. "Parlarem amb totes les candidatures, però cal un canvi" en el partit, ha sentenciat.

Al seu torn, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que des d'ara fins al Congrés del PSC cal fer un "debat d'idees", i s'ha mostrat partidari de fer un debat "sense restriccions". Al mateix programa, Ros ha dit que anar junts no és l'objectiu i que si es busca una candidatura unitària "es defuig del debat".

Finalment, Joan Ignasi Elena, exalcalde de Vilanova i la Geltrú, ha dit en una entrevista a l'ACN que la seva intenció és d'arribar "fins al final" amb la seva candidatura, de manera que també rebutja la proposta d'Iceta. Elena ha afegit que no té cap "animadversió cap a ningú" però prefereix que hi hagi diferents candidatures.

stats