Política 22/09/2014

El PSC presentarà mocions alternatives per esquivar el suport al 9-N

El president dels socialistes catalans i alcalde de Lleida, Àngel Ros, condiciona el suport de la Paeria a la consulta sobre la independència al fet que sigui acordada amb el govern espanyol i que el TC no la suspengui

M.colomer
1 min

BarcelonaEl PSC presentarà mocions alternatives en alguns municipis per esquivar el suport a la llei de consultes no referendàries i participació ciutadana i al decret de convocatòria del 9-N. El president del partit i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat aquest dilluns que la seva moció defensarà un cop més la consulta però, això sí, sempre i quan sigui acordada amb l'Estat. Per això, reiteraran la demanda als governs català i espanyol perquè negociïn.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ros ha explicat que ha convocat aquest dilluns a la tarda una junta de portaveus per proposar als grups pro-consulta de debatre les mocions sobre el 9-N en el ple ordinari de la setmana que ve. Igualment, però, no ha tancat la porta a fer-ho en una convocatòria extraordinària com demanen els grups sobiranistes.

Només amb el permís de l'Estat

Sigui com sigui, Ros, que té majoria absoluta a l'Ajuntament de Lleida, ja ha deixat clar que només col·laborarà amb la consulta del 9-N si el TC no suspèn la llei de consultes, cosa altament improbable: «Si el TC ho impugna i està al marge de la legalitat, és evident que no s'hi pot col·laborar amb l'aparell administratiu». De fet, Ros s'ha mostrat convençut que el president de la Generalitat només tirarà endavant la consulta si té l'aval del TC. De moment, més de 600 ajuntaments catalans tenen previst aprovar la moció de suport al 9-N que proposa l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència.

stats