Política 25/06/2013

El PSC deixa clar als crítics que el no al Pacte Nacional pel Dret a Decidir és "taxatiu"

La direcció socialista planteja que la proposta de petició de consulta a Madrid que estan traçant CiU i ERC sigui votada per la comissió parlamentària pel dret a decidir

Sara González
1 min

BarcelonaPer més que els dirigents crítics hagin demanat aquest dimarts a la cúpula del PSC que reconsideri la seva decisió de no assistir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el partit ha deixat clar que el “no és taxatiu” i que, per tant, no assistiran a la reunió de demà amb les entitats. Així ho ha explicat el secretari d'Organització del PSC, Esteve Terradas, que ha puntualitzat que és la tercera vegada que l'executiva tracta aquesta qüestió i que els crítics han acabat “acceptant” la decisió de l'executiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Terradas ha recordat que no s'han acomplert cap de les condicions que va posar sobre la taula Pere Navarro perquè el PSC se sumés al pacte: definir clarament les funcions d'aquest espai i que el Govern es mantingui neutral suprimint el Consell Assessor per a la Transició Nacional. El dirigent socialista ha assegurat que una prova de la manca de neutralitat del pacte és que entitats com l'ANC l'han definit com una “eina imprescindible” en el camí cap a la independència.

Tot i això, Terradas ha subratllat que el fet de no ser al pacte no “inhabilita en cap cas” el PSC per parlar amb les entitats. També ha recordat que el partit sí que forma part de la comissió parlamentària per a la consulta i, en aquest sentit, ha demanat que la petició del referèndum a Mariano Rajoy que estan acordant CiU i ERC sigui aprovada per aquesta comissió.

stats