Política 30/09/2011

El PSC reclama al PSOE que incorpori la immersió lingüística al programa electoral

Els socialistes catalans centren les esmenes a les bases del programa electoral del PSOE en impulsar el federalisme com a estratègia per sortir de la crisi

Miquel Codolar/joan Rusiñol
2 min

MadridEl líder del PSC a Madrid, Dani Fernández, ha explicat que els socialistes catalans demanaran que el PSOE entengui que "la crisi és una oportunitat per desenvolupar l'Estat federal" i ho ha contraposat a les "retallades de les dretes". L'esmena indica que la cultura federal és el sistema que "millor respon als desafiaments en les societats complexes i democràcies avançades". Indica que "no és només una tècnica de descentralització, sinó que es tracta d'una filosofia política basada en el pacte i que suposa un exercici de radicalitat democràtica". També demanaran que el partit d'Alfredo Pérez Rubalcaba aprofundeixi en el caràcter plurilingüe de l'Estat que "és important que tots els espanyols valorin positivament, facin seva aquesta riquesa i la defensin com a pròpia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També defensaran que tots els nens de 0 a 3 anys puguin accedir a l'educació i el model d'educació de Catalunya amb la immersió lingüística. Les altres esmenes presentades pel PSC defensen apostar més decididament per les energies renovables, iniciar un nou procés d'integració política de la Unió Europea que estableixi una política energètica comuna, reforçar la política fiscal com un instrument de regulació del creixement econòmic i reformar el poder judicial per aplicar el que estableixen els estatuts d'autonomia. També demana defensar i garantir el dret a la cultura mitjançant una política descentralitzada i apostar per impulsar un segon pla de drets humans que garanteixi que aquests drets es respectin i compleixin en tots els àmbits com a eix fonamental de la regeneració democràtica.

Més de 2.500 persones participen aquest cap de setmana a la conferència política on es debatran i s'establiran les bases del que serà el programa electoral d'Alfredo Pérez Rubalcaba. Dels 1.100 participants a les comissions de treball i fòrums de debat, 300 no militants, se'n sumaran 1.500 més de convidats per l'organització. El secretari d'Organització, Marcelino Iglesias, i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, inauguraran aquesta tarda les jornades. El dissabte es debatrà la sanitat amb el candidat, Alfredo Pérez Rubalcaba, i també s'intercanviaran opinions sobre el sistema electoral. A la tarda se celebraran les comissions de debat sobre els canvis, l'economia, l'ocupació, d'igualtat i la democràcia. El fòrum d'igualtat clourà la jornada. El diumenge a dos quarts d'una el candidat tancarà les jornades.

stats