Política 23/01/2013

Els crítics del PSC asseguren que no volen el "trencament" del partit

Els diputats díscols argumenten que el seu acte respon a "l'expressió del pluralisme" de les bases socialistes

Ara
1 min
DECISIONS 'IN EXTREMIS' Geli, Ros, Martínez-Sampere i Elena van entrar ahir plegats a una reunió que va durar més de quatre hores i que va ajornar  la decisió fins avui.

BarcelonaEl sector més crític del PSC s'ha desmarcat del partit durant la votació de la declaració de sobirania al Parlament. Concretament, cinc dels vint diputats socialistes s'han negat a votar 'no' a la declaració i han optat per no votar. Els diputats que s'han rebel·lat contra el seu líder, Pere Navarro, han estat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'exconsellera Marina Geli, el líder del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, la diputada Rocío Martínez-Sampere i la diputada per Tarragona Núria Ventura. Els cinc havien informat a la direcció el gest que farien, però no han rebut resposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Lleida ha deixat molt clar que han "fet tot el possible perquè el PSC digués que sí; com que no ho hem aconseguit, hem volgut ser respectuosos tant amb el partit com amb el dret a decidir" i han decidit no dir que no. Ros, d'aquesta manera, assegura que contribuïen "a la unitat del poble de Catalunya". També ha confessat que durant reunions van defensar el sí i, en tot cas, "possibles abstencions i votacions parcials".

El socialista Joan Ignasi Elena ha volgut afirmar que "res és irreparable" i que en tot cas la "confrontació queda lluny del seu capteniment". "Avui comença un procés i tothom ha de treballar amb generositat". En la mateixa línia, Elena ha etzibat que la proposició era "millorable", però votar en contra "es podia interpretar malament".

La diputada i exconsellera Marina Geli també s'ha unit en aquest acte de desobediència, deixant clar que "no és un vot de trencament. És l'expressió del pluralisme de les nostres bases. Hi ha una part del partit que ho demanava".

stats