Política 31/12/2010

El PSC aprecia "elements de preocupació i inquietud en el discurs de Mas"

Pels socialistes, el missatge va posar de manifest "els primers incompliments" del nou Govern

Efe
2 min

BarcelonaEl PSC ha apreciat aquest divendres "elements de preocupació i d'inquietud" tant en el primer missatge institucional del president de la Generalitat, Artur Mas, amb motiu del Cap d'Any, com en els "primers incompliments" del nou Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu primer missatge institucional, Artur Mas va fixar com a màxima "prioritat" del seu mandat la recuperació econòmica del país, encara que va fer una crida a tots els catalans a posar-hi de la seva part i assumir "sacrificis", perquè només així Catalunya podrà "aixecar el vol".

També el president català va recordar les "incerteses" i "amenaces" que planen sobre la "realitat nacional catalana", víctima de la "incomprensió" i fins i tot de l'"hostilitat" dels qui s'oposen que Catalunya ampliï la seva cota d'autogovern o rebi un millor tracte fiscal.

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha indicat en un comunicat que Mas "fa una crida de molt sentit per aprofundir" en l'autogovern però, segons la seva opinió, "això té molt poc a veure amb l'afirmació de la consellera de Justícia (Pilar Fernández Bozal) quan diu que no pensa donar cap prioritat a recuperar competències en matèria judicial".

També el dirigent socialista s'ha referit als "esforços" que va esgrimir ahir el president català per superar la crisi econòmica i, sobre això, ha lamentat que no s'hagi concretat cap mesura.

El president del grup parlamentari del PSC ha criticat, a més, la "concentració de poder i de centres de decisió" en Presidència, cosa que, segons la seva opinió, "no té precedents".

Nadal ha assegurat que comparteix la "cultura de l'esforç defensada per Mas" i que el president català podrà comptar amb els socialistes per "crear un clima de confiança", però ha precisat que "no comptarà" amb el PSC "si des de la discrecionalitat i el poder és només el president d'uns quants i no de tots".

stats