Política 10/07/2017

El PSC està convençut que Colau no farà res il·legal l'1-O

Els socialistes reclamen als comuns que siguin "molt clars" amb la seva posició davant del referèndum

Europa Press
1 min
El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dilluns

Barcelona"Estem segurs que ningú farà res contrari a la legislació vigent, no ens passa pel cap". Aquesta ha estat la reacció del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, després que aquest dilluns Ada Colau garantís que "Barcelona posarà totes les facilitats" perquè tiri endavant el referèndum. Els socialistes, que comparteixen el govern de la capital catalana amb Barcelona en Comú, no han volgut anar més enllà en la seva valoració de les paraules de l'alcaldessa, si bé l'han instat a fugir de l'ambigüitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Illa ha cridat aquest dilluns els integrants de Catalunya en Comú a ser "molt clars" en el seu posicionament davant l'1-O. "Al final, davant un plantejament com el de l'1-O, caldrà tenir un posicionament molt clar", ha destacat el dirigent socialista en roda de premsa. El PSC respecta la decisió que van adoptar dissabte els comuns d'entendre l'1-O com una mobilització ciutadana i no com un referèndum vinculant, però ha dit que tard o d'hora hauran de ser menys ambigus en el seu posicionament.

"La ciutadania de Catalunya mereix saber què faran l'1-O i si són o no independentistes", ha insistit Illa, i ha assegurat que això no queda clar amb el posicionament que els comuns van adoptar dissabte passat. El secretari d'organització ha contraposat la situació dels comuns amb el plantejament "nítid i clar" que defensa el PSC, que diu clarament que no vol la independència, que defensa la llei i que ofereix una solució pactada a l'encaix català.

stats