Política 28/01/2013

El PSC conclou que cal "passar pàgina" a l'episodi "greu" del Parlament i no va més enllà de la sanció econòmica als crítics

Els socialistes s'emplacen a buscar la "síntesi" a partir del consell nacional del proper dissabte, que donarà el tret de sortida a una sèrie de conferències per a la refundació

Sara González
2 min
L'executiva del PSC reunida aquest dilluns / CÈLIA ATSET

BarcelonaMés enllà de la sanció econòmica de 400 euros en aplicació del reglament del grup parlamentari, no hi haurà més conseqüències per als cinc diputats que la setmana passada van trencar la disciplina de vot del PSC i es van negar a votar en contra de la declaració de sobirania. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que l'executiva socialista ha acordat "passar pàgina" a l'episodi "greu" que es va donar al Parlament i emplaçar el partit a buscar "la síntesi" a partir del consell nacional que finalment se celebrarà el proper dissabte i que té per objectiu fixar el full de ruta per a la refundació del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'una reunió que ha qualificat “d'intensa”, Collboni ha assegurat que no es tracta d'un problema de disciplina, sinó d'una “qüestió de fons” que el partit afrontarà a partir del consell nacional del 2 de febrer i les cinc conferències posteriors que se celebraran al territori durant tot aquest any. A més, el portaveu ha subratllat que ningú ha posat sobre la taula la possibilitat d'expulsar els cinc diputats, de la mateixa manera que cap dels quatre dirigents crítics que formen part de l'executiva han expressat la seva voluntat d'abandonar l'òrgan de direcció.

Amb l'horitzó de la refundació, ha explicat Collboni, l'executiva ha aprovat “per unanimitat” el document que ha de servir aquest dissabte per posar fil a l'agulla al procés. Aquest document estableix un calendari que fixa l'aprovació del reglament de les primàries entre febrer i març i recull qui formarà part del grup impulsor de les conferències de refundació. Els dirigents que en formaran part són: Miquel Iceta, Àngel Ros, Joan Ignasi Elena, Josep Fèlix Ballesteros i el mateix Collboni. “És un grup impulsor plural i representatiu del partit”, ha dit el portaveu.

El document de partida afirma que el PSC “no es pot resignar a representar un 14% dels catalans” i que ha de ser un partit que actuï “en clau catalana” i sense estar “condicionat” a la política espanyola. Collboni ha afirmat que el partit dóna per fet que els cinc diputats díscols no tornaran a trencar l'acció unitària del grup parlamentari.

stats