Publicitat
Publicitat

El PSC votarà a favor de la reforma de la Constitució i rebutja avalar-la per referèndum

L'executiva dels socialistes catalans proposa Carme Chacón com a cap de cartell per a les eleccions espanyoles del 20-N

No hi ha hagut sorpreses. El PSC ha anunciat que votarà a favor de la reforma de la Constitució que han pactat PSOE i PP. Així ho ha comunicat el viceprimer secretari del partit, Miquel Iceta, després de la reunió de l'executiva en què la formació s'ha posicionat contrària a fer un referèndum. Iceta ha justificat la reforma per la situació financera internacional i ha explicat que la intervenció d'Alfredo Pérez Rubalcaba i l'acord final amb el PP, que exclou posar cap xifra de dèficit a la Constitució i ho remet a una llei posterior, "ha esvaït alguns dubtes i preocupacions" que s'havien generat en conèixer la intenció del president Zapatero. Sobre la possibilitat de fer un referèndum Iceta ha estat contundent: "no el considerem necessari i no li donarem suport".

La decisió s'ha pres per assentiment i també s'ha acordat que els diputats i senadors del PSC votarien el mateix a les dues cambres, cosa que barra el pas a la possibilitat que els senadors de l'Entesa, que agrupa els del PSC, ERC i ICV, puguin sumar-se a una hipotètica petició de referèndum.

La mateixa executiva ha proposat que Carme Chacón repeteixi com a candidata del PSC a les eleccions espanyoles del 20 de novembre, tot i que no prendrà la decisió fins el consell nacional del 17 de setembre, perquè si es presenta un altre candidat, haurà de fer primàries..

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT