NOU PARLAMENT
Política 15/12/2010

PSC i PP faran possible que Núria de Gispert sigui presidenta del Parlament en primera instància

La portaveu d'ERC, Anna Simó, assegura en roda de premsa que volen sumar amb ICV-EUiA per tenir un secretari a la mesa

Sara González
1 min

BarcelonaEl cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha avançat aquesta tarda que el grup parlamentari del PSC facilitarà la investidura de Núria de Gispert com a presidenta del Parlament en primera volta. Tot i això, Nadal ha concretat que només emetran els vots estrictament necessaris per tal que la democristiana es converteixi en la primera presidenta dona de la cambra. També ha reiterat que el seu partit votarà que no a la investidura de Mas com a president de la Generalitat per bé que decidiran la seva posició en una segona volta en base a "les propostes que sorgeixin del debat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la composició de la mesa del Parlament, Nadal ha assegurat que només votaran aquells càrrecs proposats pel seu partits: Higini Clotas com a vicepresident i Montserrat Tura com a secretària. "No volem fer cap tipus de préstec", ha afirmat el cap de l'oposició. També ha avançat que no decidiran el senador autonòmic fins al proper període de sessions.

Després ha comparegut Anna Simó, d'ERC, que ha afirmat que l'assumpte de la composició de la mesa del Parlament encara està obert. Al llarg de la tarda ha agafat força la possibilitat que tant els republicans com ICV-EUiA no tinguin cap secretaria a l'òrgan de la cambra. En aquest sentit, Simó ha deixat la porta oberta a sumar els diputats de les dues formacions d'esquerres per deixar fora de la mesa el PP. En tot cas, la portaveu republicana ha volgut deixar clar que CiU "només ha tingut voluntat de negociar amb el PP, que és la seva preferència". Malgrat això, Simó ha desvinculat l'afer de la mesa de la investidura de Mas com a president.

stats