EXECUTIVA DEL PSC
Política 13/05/2013

El PSC es mostra disposat a negociar amb el PSOE la inclusió dels referèndums a la Constitució

Tot i això, avisa a Ferraz que "com a principi democràtic" no renunciarà al dret a decidir

Sara González
1 min

BarcelonaLa proposta de reforma constitucional en sentit federal que proposa el PSC i que aquest dilluns ha estat debatuda per l'executiva planteja que la Constitució reculli la possibilitat de convocar referèndums territorialitzats. Aquesta aposta no convenç gens el PSOE, però els socialistes catalans estan disposats a debatre per arribar a un acord. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha insistit que una cosa és el dret a secessió, que no recull cap Constitució i que, per tant, tampoc aposten, perquè quedi recollit en l'espanyola, i una altra cosa la convocatòria de referèndums per consultar l'opinió de la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Quan parlem de referèndums territorialitzats ho fem sota el principi de radicalitat democràtica com es fa a altres països”, ha especificat Collboni. Tot i això, el portaveu del PSC ha advertit que, “com a principi democràtic”, el seu partit no renunciarà al dret a decidir.

Collboni ha insistit que la proposta del PSC és una aportació més al debat que s'està obrint pas a l'estat espanyol i que caldrà veure com evoluciona per arribar a un acord amb la resta d'autonomies. Els socialistes catalans presentaran oficialment la seva proposta de reforma constitucional dijous que ve a Barcelona, però també pensen fer-ho a Madrid i a altres autonomies.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, també aprofitarà el seu viatge de dimarts i dimecres a Brussel·les per posar sobre la taula l'opció d'un encaix federal de Catalunya dins d'Espanya.

stats