Política 30/11/2016

El PSC demana formalment a la mesa que rebutgi la tramitació dels pressupostos

Els socialistes apunten la possible "inconstitucionalitat" de les partides del referèndum i reclamen un informe dels lletrats

Ara
1 min
Iceta es defensa a Madrid davant el PSOE: "No som una quinta columna sobiranista o independentista"

BarcelonaEl PSC ha registrat aquest dimecres formalment la petició perquè la mesa del Parlament reconsideri la tramitació dels pressupostos del 2017. Els socialistes interpreten que les partides de processos electorals i participatius, que preveuen 5,8 milions d'euros, podrien contravenir la sentència del Tribunal Constitucional contra la declaració de ruptura aprovada el 9 de novembre del 2015 per Junts pel Sí i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes pretenen, a més, que els lletrats del Parlament elaborin un informe per determinar l'adequació legal dels pressupostos. A més de les partides econòmiques, en l'articulat també s'inclou un compromís explícit amb el referèndum d'independència.

Durant la tramitació parlamentària del pressupost, els 16 diputats del PSC podrien reclamar un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. De moment, els socialistes no s'han pronunciat sobre aquesta possibilitat. En canvi, el grup de C's ja ha anunciat que ho farà, precisament per oposar-se a les partides del referèndum.

stats