Política 22/09/2011

El PSC podria reservar dues places al Senat per a Montilla i Corbacho

Els dos líders dels socialistes catalans tornaran a la política espanyola

Ara
1 min

RedaccióMontilla es vol mantenir en la política activa durant una legislatura més, segons han confirmat fonts socialistes a El Periódico. L'expresident català deixarà la primera secretaria del PSC després del congrés del desembre. Tot i això, encara s'ha de concretar com arribarà Montilla al Senat, ja que pot passar o no per les urnes, depenent de si és elegit en les eleccions generals o de si és designat senador autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, qui també vol tornar a fer política a Madrid és Celestino Corbacho. L'exministre de Treball té els dies comptats al Parlament de Catalunya, un emplaçament en què sembla, segons afirma El País, que no s'hi ha trobat mai còmode del tot. Corbacho podria anar-hi a través de presentar-s'hi per part de la coalició d'esquerres, en la qual el PSC hi té dos llocs reservats: un seria el seu i l'altre seria ocupat per una dona.

Aquests postulats per marxar a Madrid per part d'aquests dos exministres socialistes i líders del Llobregat poden donar a entendre que el proper congrés del PSC implicarà una forta renovació del partit després del fracàs electoral del 28-N.

stats