DRET A DECIDIR
Política 11/11/2013

El PSC insisteix que segueix defensant la consulta legal i acordada que el PSOE no vol

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, considera que el seu partit surt "refermat" del conclave socialista

Sara González
2 min
El portaveu del PSC, Jaume Collboni, a la sala de premsa del Parlament / ACN

BarcelonaPer molt satisfets que hagin sortit del conclave del PSOE, els socialistes catalans asseguren que segueixen defensant la consulta legal i acordada. El portaveu de partit, Jaume Collboni, assegura que el PSC segueix considerant que la consulta ha de ser "la sortida al bloqueig" que viu el país i que això és compatible amb la defensa d'una reforma de la Constitució en sentit federal. A més, s'ha mostrat convençut que el PSC encara té marge per convèncer el PSOE perquè accepti la consulta, tot i que aquesta discrepància no ha estat tractada a la conferència política d'aquest cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, la cúpula del partit ja ha decidit, com ha publicat l'ARA, que no pensa donar suport a cap iniciativa que es presenti al Parlament i al Congrés que no hagi sigut acordada amb l'estat espanyol. Això suposaria votar en contra de la data i la pregunta de la consulta que CiU i ERC pensen posar sobre la taula abans de finals d'any, així com oposar-se al traspàs de la competència per convocar un referèndum a Catalunya.

Collboni ha insistit que el PSC surt "refermat" de la conferència política del PSOE i ha celebrat que els socialistes catalans hagin sigut "el motor del PSOE" perquè els socialistes espanyols hagin acabat avalant una proposta federal que ja es va segellar al document de Granada. Segons el portaveu del partit, després del conclave comença una "nova etapa d'inici de reconstrucció d'una alternativa" que ha d'aconseguir "desallotjar" Mariano Rajoy de la Moncloa. Collboni ha insistit que el primer que farà el PSOE si aconsegueix aquest objectiu serà "derogar totes les contrareformes" del PP que, al seu parer, estan intentant "desmantellar" l'estat del benestar.

stats