Política 31/10/2017

El PSC veu un "insult a la intel·ligència" ple d'"incongruències i falsedats" en la intervenció de Puigdemont

Nega que hi hagi repressió a l'Estat i assegura que el Govern té "garantit" un judici just

Ara
1 min
La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, aquest dimarts en roda de premsa al Parlament

BarcelonaEl PSC ha sigut molt crític amb la roda de premsa d'aquest dimarts del president Puigdemont a Brussel·les. La portaveu parlamentària dels socialistes, Eva Granados, ha assegurat que la intervenció de "l'expresident" i els "exconsellers" ha sigut "victimista i plena d'incongruències i falsedats" i ha parlat d'"insult a la intel·ligència dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als passadissos del Parlament, Granados ha dit que no entén que Puigdemont parli de violència i repressió per part de l'Estat, així com de mantenir el Govern i d'un "mandat, quan el seu partit [el PDECat] s'està presentant a les eleccions convocades per Mariano Rajoy a Catalunya. Al seu parer, els independentistes tampoc deuen entendre que el que hauria de portar-los fins a l'estat propi "sigui el primer que abandona el vaixell".

La diputada del PSC ha insistit que cal "tornar Catalunya a la normalitat institucional" i, en aquest sentit, ha vist amb bons ulls que els partits partidaris de la República reconeguin els comicis del 21-D, una cita electoral que, ha dit, ha de servir per "superar la fase tan excepcional" que està vivint Catalunya per culpa d'un "govern molt irresponsable". També els membres de l'executiu, ha afegit, haurien d'aplicar-se el "principi de realitat" i dedicar-se a treballar per les eleccions. "Si Puigdemont s'hi vol presentar, és el seu dret", ha arribat a dir.

Després que el president donés a entendre que no tornarà a Catalunya si no se li garanteix un judici just, Granados ha dit que això "està garantit" i que l'estat de dret i la separació de poders a Espanya tenen "totes les garanties". "No hi a persecució de cap tipus [...] Hauria de ser aquí".

stats