POLÍTICA
Política 10/05/2011

El PSC diu que la millor opció per Catalunya és convèncer el PSOE

El líder dels socialistes catalans, Joaquim Nadal, diu que si s'accepten les modificacions del PSC sobre el text presentat pels convergents, els 144 diputats del PSOE estaran a favor de pagar a Catalunya els 1.450 milions del fons de competitivitat. Nadal creu que “CiU ha triat la confrontació, no la negociació”

Redacció
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha defensat en l'antena de Catalunya Ràdio el previsible vot negatiu que els 25 diputats socialistes catalans al Congrés emetran aquesta tarda quan s'hagi de votar la moció presentada per CiU perquè el govern espanyol pagui a Catalunya els 1.450 milions del controvertit fons de competitivitat. Segons Nadal, els socialistes catalans han “convençut els companys” del PSOE perquè votin a favor de l'esmena que el PSC vol introduir a la moció dels convergents. “Si l'accepten, votarem a favor”, ha dit el líder dels socialistes catalans, que considera que la millor opció per als interessos catalans és la de “col·laborar plegats amb el govern espanyol”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal ha insistit en el fet que “és millor per a Catalunya adoptar posicions comunes per tenir més força” i ha argumentat que el PSC no ha parat de “moure fils per aconseguir el màxim consens”, mentre el periodista Manel Fuentes, amb qui ha mantingut una picabaralla dialèctica, li recordava que tots els partits catalans votaran a favor de la proposta presentada per CiU. Nadal s'ha defensat dient que el compromís adquirit pel PSC era “estar al costat del Govern” i que, en canvi, la moció que es vota aquesta tarda “és una proposta de CiU”. Segons el líder dels socialistes, la modificació que vol introduir el PSC va “un pas més enllà” del text de CiU perquè esmenta la comissió bilateral Estat-Generalitat com l'escenari on s'ha d'aconseguir l'acord amb el govern espanyol.

“L'esperit de la proposta de CiU és posar en un compromís el govern espanyol”, ha explicat Nadal, que considera que, introduint en el text l'esmena dels socialistes, la victòria en la votació d'aquesta tarda al Congrés estarà “servida en safata” i comptarà amb el suport dels diputats del PSOE. “Volem que guanyi Catalunya”, ha recordat Nadal. El líder del PSC al Parlament ha insistit que l'esmena socialista “és guanyadora si CiU la vota” i ha acusat els convergents d'“electoralistes” i de practicar “maniobres polítiques d'última hora”. Segons Nadal, que no veu contradiccions entre aquesta posició i el vot del PSC al Senat demanant el fons, “si es pot aconseguir el mateix amb la proposta del PSC, millor”. “Dormiré tranquil”, ha acabat dient Nadal quan li han preguntat com es sentirà en el moment de votar no, com és previsible.

stats