Política 09/01/2012

El PSC demanarà un ple monogràfic sobre les retallades abans que s'aprovin els Pressupostos

Els socialistes volen que el ple extraordinari tingui lloc abans de l'aprovació dels pressupostos del 2012. També estudiaran donar suport a la consulta popular que plantegen els sindicats UGT i CCOO

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat aquest dilluns que demanaran al Parlament un ple extraordinari que tracti les retallades empeses pel Govern de manera monogràfica abans que s'aprovin els pressupostos del 2012, que inclouen més austeritat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha dit que els socialistes, com a líders de l'oposició, esgotaran així la via parlamentària per veure si d'aquest ple en poden sortir resolucions que vinculin el Govern a canviar l'estratègia de retallades.

El PSC és l'únic partit, tret de CiU, que té poder per demanar el ple extraordinari, tot i que serà la mesa del Parlament la que fixarà la data de celebració. Navarro ha demanat que sigui prèvia a l'aprovació dels pressupostos, que ha d'arribar al febrer, a tot estirar.

D'altra banda, l'executiva del PSC decidirà aquesta tarda si dóna suport a la proposta de CCOO i UGT de convocar una consulta ciutadana sobre les retallades.

Així ho ha anunciat Navarro en sortir de la reunió amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament.

Álvarez ha defensat que la consulta servirà perquè la gent es pronunciï sobre la retallada "indiscriminada" del Govern d'Artur Mas, que no constava en cap programa electoral. "Només així podran dir que parlen en nom de la majoria", ha avisat.

La pregunta que els sindicats estudien plantejar a la consulta és: "Creu que s'hauria de donar prioritat en les inversions en salut, educació i serveis socials bàsics combinant-les amb polítiques d'ingressos provinents de qui més té i de l'economia més especulativa?".

stats