Política 08/10/2012

Navarro acusa el Govern de no gestionar bé els pressupostos

El líder del PSC insta Artur Mas a posar-se d'acord, de nou, amb el PP perquè les entitats socials cobrin. Insisteix que les converses amb el PSOE per articular la veu pròpia van "en el camí correcte" tot i que caldrà deixar passar el calendari electoral

Sara González
2 min
El líder del PSC, Pere Navarro, ahir amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, durant la visita a la Fundació Tallers.

BarcelonaEl líder i candidat del PSC, Pere Navarro, ha acusat el Govern de no gestionar bé els seus recursos i tresoreria i que per això en aquests moments les entitats socials veuen perillar els seus ingressos. El primer secretari ha instat el Govern a posar-se d'acord "com ha fet fins ara" amb el PP perquè Catalunya rebi els diners que li pertoquen. "El Govern ha de reclamar els diners i el govern espanyol pagar el que deu", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha avançat que el seu programa farà una proposta perquè els ingressos dels concerts i convenis d'entitats socials i hospitals estiguin "garantits de forma automàtica" a través dels pressupostos de la Generalitat. Segons Navarro, la Generalitat té avui competències per millorar els seus ingressos i ha instat el Govern a treballar per recuperar l'impost de successions, a lluitar contra el frau fiscal i a crear un impost per a les grans fortunes.

La veu pròpia

Navarro també ha assegurat que les negociacions amb el PSOE per articular la veu pròpia al Congrés van "en el camí correcte" i tot i que caldrà deixar "passar el calendari electoral" per tenir el protocol. Navarro ha insistit que aquesta proposta aprovada pel darrer congrés del PSC estarà aprovada abans de quatre anys.

Sobre les veus que des del PSOE s'estan mostrant reticents o bé a favor de la proposta de reformar la Constitució en un sentit federal que està abanderant el PSC, Navarro ha assegurat que va rebre molts suports del PSOE al darrer comitè federal i ha recordat que de vegades "parlen veus que no tenen cap responsabilitat orgànica dins del partit". En tot cas, Navarro ha explicat que a la campanya del PSC participaran dirigents del PSOE, com ara el secretari general Alfredo Pérez Rubalcaba.

El partit Barça-Madrid

Sobre la gran estelada i els crits a favor de la independència de Catalunya que van protagonitzar el partit del Barça contra el Reial Madrid al Camp Nou, Navarro ha assegurat que, per sobre de tot i independentment de si es comparteixen les idees o no, ha de primar "la llibertat d'expressió" en ambient cívic, tal i com es va produir ahir.

stats