Política 11/12/2014

El PSC es reunirà demà amb Mas-Colell pels pressupostos i manté la seva negativa a tramitar-los

Els socialistes suggereixen que tornant a la fórmula de l'impost de successions del 2008 es podrien recaptar fins a 700 milions d'euros més cada any

Oriol March
1 min

BarcelonaEl PSC es manté ferm en la seva negativa als pressupostos de la Generalitat per al 2015 a l'espera de reunir-se, demà divendres, amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Així ho han explicat en un esmorzar amb periodistes el portaveu parlamentari dels socialistes, Maurici Lucena, i la portaveu d'Economia del partit a la cambra catalana, Alícia Romero. "Són uns pressupostos mal fets i poc rigorosos", han indicat els dos responsables econòmics del grup parlamentari. Lucena ja es va reunir fa uns dies de forma privada amb Mas-Colell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Veiem molt complicat el pacte amb CiU perquè no hem vist cap canvi de postura", ha assenyalat Romero en declaracions als mitjans. "L'acord passaria per un gir copernicà", consideren els socialistes, que no veuen probable aquest escenari. El Govern necessita l'abstenció de dos grups -ningú sembla disposat a votar-hi a favor- per superar el debat a la totalitat dels comptes, que se celebrarà dimecres vinent després de la sessió de control.

Una de les suggerències que ha llançat el PSC aquest dijous és que, retornant l'impost de successions a la formulació que tenia l'any 2008, la Generalitat podria recaptar més de 700 milions d'euros més. La proposta de reforma fiscal "justa i progressiva" dels socialistes passa per aquesta modificació en successions, per una reforma de l'impost de patrimoni, per l'eliminació dels beneficis fiscals (uns 4.000 milions d'euros) i per la lluita activa contra el frau fiscal.

Els dos representants socialistes s'han mostrat especialment crítics amb la partida d'ingressos de 2.200 milions d'euros prevista pel Govern en concepte de deutes de l'executiu espanyol envers la Generalitat. "No hi ha les negociacions pertinents", sostenen els dirigents del PSC.

stats