Política 01/08/2017

El PSC "respecta" l'actuació "preventiva" del TC amb la reforma del reglament del Parlament

Ciutadans denuncia els "tripijocs" de JxSí i la CUP per canviar les "normes del joc a mitja partida"

Ot Serra
2 min
La diputada socialista Alícia Romero, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa diputada del grup socialista Alícia Romero ha assegurat aquest dimarts que el seu partit "respecta" la decisió del TC de suspendre cautelarment la reforma del reglament impulsada per JxSí i la CUP. En declaracions als passadissos del Parlament, Romero ha assenyalat que l'alt tribunal ha actuat de manera "preventiva" interpretant el "moment polític" en què tot apunta que aquesta modificació ha de servir als partits independentistes per tramitar la llei del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No es pot tramitar la llei del referèndum per lectura única", ha subratllat Romero, que ha fet referència al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que desaconsellava fer ús d'aquest procediment per tramitar lleis que pretenguin alterar l'ordre constitucional o estatutari. La representant socialista ha recordat que la seva formació no va presentar recurs d'inconstitucionalitat perquè no considera il·legal la lectura única, però ha avisat que sí que ho farà si JxSí i la CUP inicien la tramitació de la llei del referèndum amb aquest procediment.

Tal com ja va fer aquest dilluns, Romero ha considerat que la mesa del Parlament no hauria d'admetre a tràmit la llei amb què els partits independentistes volen articular el referèndum de l'1 d'octubre perquè "no té garanties".

Cs critica els "tripijocs antidemocràtics" de JxSí i la CUP

També s'ha referit a l'actuació del TC Sonia Sierra, diputada de Ciutadans (Cs), que aquest dilluns va presentar un recurs d'empara a l'alt tribunal per la reforma del reglament. Als passadissos del Parlament, Sierra ha denunciat els "tripijocs antidemocràtics" de les forces sobiranistes, a qui ha acusat de fer "trampa" i canviar les "normes del joc a mitja partida" perquè "saben que van perdent".

"Els ha avisat el CGE, els lletrats del Parlament, la UE, l'ONU i ara el TC", ha subratllat Sierra, que ha tornat a demanar les "urnes democràtiques, les que convoquen a tots els catalans", en referència a unes eleccions autonòmiques. La representant de Cs també ha vinculat les maniobres dels sobiranistes al fet d'aliar-se amb la CUP. "És el que passa quan quedes en mans dels antisistema que es dediquen a atacar autobusos i punxar rodes de bicicleta", ha sentenciat.

stats