Política 11/10/2011

El PSC vol fer unes primàries on hi pugui votar tot el cens

El partit vol recuperar el contacte amb la societat convocant unes primàries com les que han celebrat els socialistes francesos

Ara
1 min

BarcelonaEls tres candidats que es presenten a la primera secretaria del partit, Joan Ignasi Elena, Pere Navarro i Àngel Ros, proposaran les eleccions primàries i universals com a mecanisme obligatori per a l'elecció de candidats de les generals, les catalanes i les municipals. A bada d'ells, Carme Chacon, candidata a les generals per Catalunya, i Miquel Iceta, portaveu actual del partit, també han defensat públicament aquesta postura que aniria més enllà del que marquen els estatuts actuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De ben segur, els bons resultats que ha donat a França aquesta fórmula –hi han votat més de 2 milions de persones– ha sigut el que ha servit com a motivació per als socialistes catalans, que necessiten reconnectar amb una societat que els ha girat l'esquena a les urnes i que els preveu uns resultats poc esperançadors a les properes eleccions del 20-N. Com explica La Vanguardia, les últimes primàries que es van celebrar al PSC són les que van enfrontar Tura i Hereu per aconseguir liderar la candidatura a l'alcaldia de Barcelona.

stats